Theo Barendrecht (VBV011)
1954-2020
 
Op 9 april 2020 kregen wij het verzoek van Graziëlla Barendrecht om haar vader op OnLeave te plaatsen omdat hij op dat moment op de Intensive Care lag in verband met een Covid-19 besmetting. Theo lag aan de beademing en was aan het vechten voor zijn leven. Een strijd die hij helaas heeft verloren. Theo overleed op 24 april 2020 op 65 jarige leeftijd aan de gevolgen van Corona.
 
Theo was sinds 22 maart 2014 lid van V-Bird en vloog zijn vluchten in eerste instantie op VATSIM, daarna op IVAO, maar sinds 2016 voornamelijk offline.
Theo heeft in totaal 338 vluchten gemaakt voor de VA met een totaal aantal uur van bijna 591. Theo had al uren van een andere VA en had een totaal van bijna 2462 uur.
 
Buiten zijn Flightsimmen was Theo ook een 'megavrijwilliger'. Theo was woonachtig in Spijkenisse en Spijkenissers kennen Barendrecht vanwege zijn inzet bij evenementen, voor de wijk en zijn gemeente. Zo was hij vrijwilliger bij kookclub 'Het Theelepeltje' van de wijkgroep Waterland. Elke woensdagmiddag kokkerelde hij met de kinderen uit de wijk, op donderdag met de kookclub voor 55-plussers. Daarnaast was Barendrecht geregeld motorbegeleider bij evenementen.
 
Omdat maar een beperkt aantal mensen de uitvaart mocht bijwonen, besloten vrienden en kennissen Theo Barendrecht te begeleiden tijdens zijn laatste tocht naar de begraafplaats. Ze vormden een erehaag op de Markenburgweg, vlak voor de afslag naar begraafplaats De Ommering.

 
Op 24 april 2020 vertrok Theo voor zijn laatste reis.
 
Staf V-Bird VA Group