Willem Linschooten (VBV092)
1935-2018
 
 
Zaterdag, 1 september ontving de CEO van V-Bird VA via Nico van Ostaden (VBV035)het bericht dat Wim Linschooten zijn "Laatste Vlucht" aan het voorbereiden was. Willem was ongeneeselijk ziek en was opgenomen in zorghospice Zonnehuis Amstelveen en was noodgedwongen zijn hobby Vliegsimulatie als lid van V-Bird VA te beëindigen. Wel werd de CEO bedankt voor het lidmaatschap. Willem heeft zelf nog zijn eigen herdenkingsvlucht gekozen
 
Op zaterdag, 29 september 2018 ontving de CEO het onderstaande bericht van Nico van Ostaden. 
"Willem Linschooten VBV092 is vanmiddag om 14.30 uur in Amstelveen overleden"
 
De staf en alle piloten van V-Bird VA hopen dat Willem een goede laatste vlucht heeft mogen maken en wensen alle familieleden, vrienden en bekenden veel sterkte.
 
Staf V-Bird VA Group
 
Natuurlijk, je kunt onze hobby zo ingewikkeld maken als je wilt. Dat is ook een groot deel van het plezier. Met of zonder veel geld. Op die manier blijf je een spelende mens.  Zo ben ik ook bezig. Met SIDS en STARS, met V-Pilot en ver weg gelegen oorden op deze wereld. 
Totdat je weer eens tot de orde geroepen wordt, in dit geval door een bericht van Nico van Ostaden, over vriend Willem. De goed gekozen woorden raken mij.Ik stuur een kaart van een oud vliegtuig boven Manhattan naar het Zonnehuis.
 
Tot mijn grote verbazing, gezien zijn toestand, reageert hij schriftelijk. Wat prachtig ! Ik slaag er in een afspraak in Amstelveen te maken. Nico is er ook.Ik zie Willem voor het eerst. Een uur lang praten drie oudere heren over vliegtuigen, add-ons, familie en diesels.
Ook spreekt een duidelijk vermoeide Willem over het onherroepelijke dat hij afgesproken heeft. Hij heeft het dan nog over begin oktober.

Laten we hem niet vergeten.
 
Leo Verbruggen (VBV185)