FS-Weekend
 
Elk najaar wordt er een International Flight Simulator Weekend gehouden in het Aviodrome bij vliegveld Lelystad. Spin in dit geheel is Frans Broekhuijsen die zorgt dat dit jaarlijks event gladjes verloopt. 
 

                   

 

Sinds 2004 V-Bird Virtual Airline is present op dit event. In 2004 was dit nog samen met de Dutchbird VA, in 2005 samen met op dat moment een nieuw online netwerk genaamd GlobalSim en sinds 2006 doen we het alleen.
Elk jaar kijken we naar mensen die hun eerste stappen nemen in deze fantastische hobby. We proberen antwoorden te geven op vele vragen en uiteraard ontmoeten we oude vrienden en onze eigen piloten. Het is altijd leuk om eens de gezichten te zien achter de stemmen op Teamspeak of achter de emails. 
 
Tijdens dit event kan het publiek kennis nemen van de veelzijdigheid van de hobby. Gedurende een weekend in november is het museum gevuld met stands van diverse groepen.
Virtual Airlines zoals V-Bird, netwerken waar je samen online kunt vliegen zoals IVAO en Vatsim, Scenerybouwers zoals NL2000, diverse HCC groepen en cockpitbouwers en nog veel meer zijn tijdens dit weekend present. Er worden door de diverse groepen demo´s gegeven of je kan zelf eens proberen een rondje te vliegen.
 
In 2020 en 2021 vonden de weekenden geen doorgang in verband met de Corona Pandemie.
 
De editie van 2022 vindt nu plaats op 5 en 6 november 2022. Wel dient er rekening mee gehouden te worden dat het alsnog geannuleerd kan worden wanneer de situatie rondom Corona veranderd. Ook V-Bird VA zal tijdens dit event aanwezig zijn met een aantal systemen en leden.
 
Voorlopig programma voor 2022:
 
Marcel laat zien dat je met weinige middelen toch gebruik kan maken van een flightsimulator
Jan laat zien en je kan het ook zelf proberen hoe het is om met een Oculus Rift: Virtual Reality bril te vliegen
Kees laat zien wat je allemaal kan met een gangbaar systeem
Bas laat zien wat je allemaal kan met een uitgebreid systeem
Er wordt uitleg gegeven over allerlei facetten van de hobby en met name ook over V-Bird Virtual Airline
Men mag het op één van de systemen altijd even uitproberen hoe het is om virtueel te vliegen
 
Zie voor meer info over andere Flightsimclubs die dit event aanwezig zijn op http://www.fsweekend.com
 
Wij hopen u te kunnen begroeten op 5 of 6 november 2022 in het Aviodrome op de luchthaven Lelystad https://www.aviodrome.nl/
 
In 2006 is Sander Parijs begonnen met het maken van promotie filmpjes voor de V-Bird Virtual Airline speciaal voor het FS-Weekend. In 2009 nam Kees Aarts het stokje over en heeft ook in totaal 3 filmpjes gemaakt.
Geniet intussen van de promo filmpjes die in het loop van de tijd zijn gemaakt!

           

(Promo movie FS-Weekend 2006)                                (Promo movie FS-Weekend 2007)                                 (Promo movie FS-Weekend 2008)

           

(Promo movie FS-Weekend 2009)                                (Promo movie FS-Weekend 2010)                                 (Promo movie FS-Weekend 2014)