Informatie voor nieuwe Piloten

Hallo, heel erg bedankt voor uw interesse in de V-Bird Virtual Airline Group. Namens de staf en onze piloten willen wij u van harte welkom heten op onze website. Op deze pagina krijgt u een overzicht te zien van wat de V-Bird VA Group te bieden heeft en u hopelijk te overtuigen om u aan te melden bij onze grote community.

Bij de V-Bird VA Group wordt u hartelijk begroet door een groep flight simulator enthousiastelingen die proberen om het meeste uit hun hobby te halen en plezier willen hebben. Het woord 'leuk' is altijd 1 van de belangrijkste kenmerken van onze organisatie geweest en zal altijd onze prioriteit # 1 blijven. Daarom zijn we op zoek naar mensen met een interesse in de wereld van de (virtuele) luchtvaart en met de wil om een stap verder te gaan in hun hobby, om te groeien als een virtuele piloot en een verschil te maken binnen onze groep om er zo veel voldoening uit te halen.

In de laatste paar jaar is de V-Bird VA Group gevormd door de wensen en suggesties van haar leden, en dus hebben wij, vandaag de dag, veel te bieden aan een breed scala van mensen.

Om te beginnen er zijn een paar virtuele luchtvaartmaatschappijen binnen onze groep. Nogmaals onze gemeenschap wordt gedreven door de behoeften van haar leden en dus elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen kenmerken en thema. Als u zich aansluit bij onze groep maakt het het niet echt uit welke luchtvaartmaatschappij u kiest omdat u toegang heeft tot elke luchtvaartmaatschappij. Het resultaat is dat u in staat bent te vliegen binnen:

 

 

V-Bird Virtual Airline
-  de maatschappij waar het allemaal mee begonnen is en nog steeds beschouwt wordt als het hart van onze gemeenschap, vandaar de naam. De VBVA is het antwoord voor piloten die moderne alledaagse lijn- en vrachtvluchten willen uitvoeren over de hele wereld binnen een grote luchtvaartmaatschappij. Zijn vliegtuigen hebben het fantastische kleurenschema van de echte maatschappij die helaas in 2004 failliet is gegaan! V-Bird Virtual Airline
Virtual Classics Airlines - VCA is eigenlijk een soort subgroep die bedoelt is voor mensen die houden van de oude maatschappijen uit de tijd dat vliegen nog avontuurlijk was. Binnen de VCA kunt u vliegen met de opgedoekte of failliet verklaarde maatschappijen zoals Pan Am, Air Holland, Dutchbird, Sabena en anderen. Vergeet FMCs en RNAV, vlieg op de ouderwetse manier via VOR's en bezienswaardigheden. Tot 2022 had de VCA zijn eigen website, maar sinds de overgang naar de nieuwe website zijn alle vluchtschema's bij elkaar gevoegd en kan je je eigen keuze maken. Virtual Classics Airline


Om terug te komen op het woord "leuk", wij vinden niet dat dit woord strenge regels en procedures met zich mee zou moeten brengen, zoals checks en examens. Wij zullen nooit proberen mensen te intimideren met strikte procedures zoals bij echte luchtvaartmaatschappijen. De voorbereide routes uit onze database zijn niet verplicht, en dat maakt de V-Bird Virtual Airline Group anders dan vele andere clubs. Wij vinden dat het een hobby moet blijven en daarom bent u, tot op zekere hoogte, zo vrij als een vogel! Bij ons mag u vliegen met nagenoeg elk type vliegtuig (behalve militair) naar waar u ook wilt. Het enige wat we van u verwachten, afgezien van wat gedrags- en administratieve regels, is dat u minimaal één (1) vlucht per maand maakt.

 

VLUCHTEN DATABASE

Over de jaren heen heeft zich een enorme database gevormd met verschillende soorten vluchten van allerlei basissen. Vandaag de dag heeft u de keus uit meer dan 10.000 routes, en dit aantal wordt met de dag groter! Als u liever een eigen route vliegt dan bent u hier vrij in, aangezien dit één van onze beloften is. Al de routes worden bewaart in ons eigen geïntegreerde VA systeem waardoor het mogelijk is te zoeken en door deze routes te bladeren via onze website. We leveren ook complete tijdschema's waardoor u alle routes van een bepaalde basis kunt inzien.

Elke route heeft zijn eigen Piloten Briefing welke alle details geeft van uw vlucht, inclusief METAR's, NOTAM's, vliegveld- en weerkaarten. Vliegt u graag 'as-real-as-it-gets', dan kunt u een professioneel vluchtplan-pakket downloaden of gebruik maken van Simbrief (https://www.simbrief.com/home/). U moet u hiervoor wel eerst (gratis)registreren.

Het mooie aan de database is dat onze software om te loggen uw vluchtnummer zal herkennen waardoor uw minder tijd hoeft te besteden aan het opzetten van het programma! Uw vluchtplan dient u zelf te maken aangezien routes veranderen.

Vlucht Schema's

 

DOWNLOADS

De V-Bird VA Group heeft ook een grote database aan downloads! In de download-sectie van onze website bevinden zich momenteel meer dan 90 downloads. Het meeste zijn onze kleurenschema's voor gratis en betaalde vliegtuig-uitbreidingen voor zowel Flight Simulator 2004 als Flight Simulator X, X-plane, Prepar3d and MS Flightsimulator 2020. Andere downloads zijn bijvoorbeeld tours en handleidingen die de verschillende soorten software beschrijven.

Binnen de VBVA Group werken mensen continue aan het uitbreiden van ons aanbod repaint/liveries. Nogmaals, we leggen geen restricties op het gebruik van onze vloot, u mag vliegen met welk vliegtuig dan ook, zolang het maar geen militair toestel is.

Onze database bevat momenteel alleen vliegtuigen voor de V-Bird Virtual Airline. We hebben hiervoor gekozen om kostbare server-ruimte te besparen, aangezien de repaints voor de andere maatschappijen vrij te vinden zijn op de grote flight simulator sites.

Download Database

 

ONLINE VLIEGEN

Bij de V-Bird Virtual Airline Group forceren we mensen niet om online te vliegen, echter raden we het u wel degelijk aan! De keus is en blijft absoluut aan u of u online of offline vliegt. De netwerken die we gebruiken voor het online vliegen is onze eigen V-Bird VA netwerk, VATSIM en IVAO waar we een volledige geregistreerde VA zijn.

Het V-Bird VA netwerk is een zeer klein en gebruikersvriendelijk netwerk welke we voornamelijk gebruiken voor beginners en trainingsessies en Online Events. We bevelen dit netwerk aan voor mensen die aarzelen om online te gaan vliegen maar het toch eens willen proberen.

Klik op het plaatje voor de instructie wat er nodig is om online te vliegen op het V-Bird Netwerk.

 

PILOTEN ONDERSTEUNING

Binnen de Group hebben we een aantal personen die er specifiek zijn om u te helpen. Zodra u geregistreerd bent bij onze Group kunt u zelf  de hulp inroepen van één van deze personen. Zij zullen gebruik maken van software zoals Skype, Teamspeak en Teamviewer voor één-op-één hulp.

Er zijn nog een aantal andere oplossing die we bieden om hulp te krijgen. Een aantal keer per jaar organiseren we bijeenkomsten in Hilversum, waar we workshops geven over bepaalde onderwerpen van onze hobby. Naast dat het altijd erg informatief is is het ook een leuk dagje uit.

Op onze website zijn ook een hoop handleidingen te vinden. We hebben een speciale documentalist die verantwoordelijk is voor het maken en onderhouden van alle handleidingen en documentatie over de verschillende software die we gebruiken. Deze handleidingen zijn te vinden in onze download database. Daarnaast hebben we nog een speciaal gedeelte van onze site genaamd het Pilot Education Center. In het PEC vindt u documentatie en video's over verschillende luchtvaart gerelateerde onderwerpen die van pas kunnen komen als u het virtuele luchtruim doorkruist. Onderwerpen variëren van SID's en STAR's tot het decoderen van weer rapporten. Voor degene die geïnteresseerd zijn in het vliegen met een Airbus hebben we een speciale site vol met informatie over deze fantastische machine.

Door het groot aantal leden en het geweldige gemeenschapsgevoel zijn de meeste van onze piloten erg behulpzaam wanneer anderen een probleem hebben met hun opstelling of computer. De meeste van onze leden hebben jaren ervaring met Flight Simulator en hebben dan ook vaak het antwoord op veel van uw vragen. Het forum en onze Facebook-groep zijn een geweldige manier om in contact te komen met andere leden mocht u vragen hebben of gewoon op zoek zijn naar nieuwe ideeën.

 

Pilot Education Center

 

PILOTEN AWARDS

Binnen de Virtual Airline Group waarderen we het harde werk en toewijding van onze leden. Daarom hebben we een rangschikkings- en onderscheidingssysteem opgezet. Hierdoor kunnen onze piloten daadwerkelijk 'groeien' en een virtuele carrière volgen. Ons systeem kijkt naar het aantal uren wat u gevlogen heeft en bepaald dan uw rang. Wanneer u voor het eerst bij ons registreerd begint u met nul uur onder de rang van Second Flight Officer. Heeft u overgedragen uren van een andere Virtual Airline wordt uiteraard uw rang dan ook aangepast.

Zoals we al eerder hebben gezegd vinden we dat het een hobby is en ook zeker zo moet blijven, daarom hoeft u niet eerst honderden uren te vliegen om te promoveren. Ons systeem is zo ontworpen dat leden met weinig uren relatief sneller promotie krijgen dan mensen met veel uren. Hierdoor hebben leden altijd iets om naar vooruit te kijken.

Naast de verschillende rangen maken we ook gebruik van onderscheidingen. Onderscheidingen worden gegeven aan leden die bijvoorbeeld een tour hebben voltooid of die deelgenomen hebben aan een speciaal evenement. 

Rangschikkingssystem

 

 VLUCHT LOGGEN

Een virtual airline zal geen virtual airline zijn als het niet uw gevlogen uren laat loggen, zo ook bij ons. We weten dat er erg veel verschillende log-software beschikbaar is en dat niet iedereen even handig is hiermee. 

Op het moment is het mogelijk uw uren te loggen via een handmatige PIREP en vaBaselight. Tot 2022 kon u ook gebruik maken van IPS, echter dit is op dit moment niet meer mogelijk!

IPS staat voor Intergrated PIREP System en maakt het mogelijk om geen enkel programma meer te gebruiken op uw computer, alles zal volledig automatisch gaan! Wat dit systeem doet is scannen van de online netwerken (IVAO en VATSIM) naar leden die vliegen. Als u op één van deze netwerken vliegt wordt u herkent en zal het systeem automatisch gaan loggen. Zodra u gearriveerd bent op uw bestemming wordt de PIREP gesloten en opgestuurd naar ons systeem voor verwerking. Dit betekent dus dat u nergens meer naar om hoeft te kijken tijdens het vliegen. Helaas werkt IPS alleen als u online vliegt op het V-Bird VA netwerk, VATSIM of IVAO. 

Hopelijk kan dit in de toekomst worden geïmplementeerd in het huidige systeem.

Log Mogelijkheden

 

EVENEMENTEN

Bij de V-Bird Virtual Airline Group zijn we erg trots op onze sterke gemeenschap. Om deze gemeenschap zo sterk en gemoedelijk te houden organiseren we bijna elke twee weken een evenement. Deze 'events' vinden normaal gezien plaats op een vrijdag avond en duren ongeveer twee uur. Events variëren van normale lijnvluchten met airliners tot eiland hoppen met de oude Lockheed Constellation!

Deze events zijn compleet vrijwillig en het is aan u of u meedoet of niet.

V-Bird zou V-Bird niet zijn als we onze leden geen verschil laten maken in deze events. Als u leuke plekken weet om naar toe te vliegen of een ander idee heeft voor een event laat het ons dan weten en wie weet organiseren we het!

Events

Als uw interesse in onze club is gegroeid en u wilt lid worden leest u dan alstublieft eerst onze Piloten Handleiding. Deze handleiding bevat alle informatie over hoe verder te gaan en onze voorwaarden. Ookal zijn deze voorwaarden binnen de V-Bird VA Group erg simpel, we vragen u ze toch te respecteren. Om deze handleiding in te kijken klikt u op de link hieronder. Nadat u onze voorwaarden heeft gelezen kunt u klikken op de registratie-link om naar de registratie-pagina te gaan. Wilt u zo vriendelijk zijn het registratie-formulier zo correct mogelijk in te vullen, dit om het proces te versnellen. Onze administrator zal uw registratie bekijken en toevoegen aan ons systeem! Iets geduld is hierbij geboden aangezien dit enige tijd kan duren.

Piloten Handleiding

Meld u nu aan!

Kwaliteitscontrole